Door niet te spreken, zie je duidelijker - Mahatma Gandhi

In de dagelijkse maalstroom van mailtjes, vergaderingen, gesprekken, telefoontjes, acties, gedachten en gevoelens is er geen plaats voor de stilte. Stilte is de ervaring van geen enkel (storend) geluid of van zo weinig mogelijk (storend) geluid. De praktijk wijst uit dat stilte zijn nut bewijst. Na een stiltemoment voelen mensen zich bijvoorbeeld meer ontspannen en energiek. Ook het concentratievermogen, de creativiteit en de opmerkzaamheid worden groter. Stilte draagt bij aan effectiever, gezonder en plezieriger werken en leven. Het element stilte verdient daarom een plek op de agenda.

In deze workshop ga je actief en op een speelse manier aan de slag met stilte. We laten je ervaren wat stilte is en wat het met je doet. Ook krijg je handvatten mee om stilte te integreren in je dagelijkse leven en het zo een plek te geven op jouw agenda.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor teams en Ondernemingsraden die stilte willen integreren in hun werkwijze.

Praktische informatie

  • Tijdsduur: 1 of 2 dagdelen
  • Datum: in overleg
  • Kosten: op aanvraag
  • Locatie: Het Boomhuis Delft of een locatie van de opdrachtgever
  • De workshop is deels Engelstalig

Begeleiders

John Johnson komt uit Schotland en is inmiddels al jarenlang ingeburgerd in Nederland. Hij is docent in openbaar spreken en in persoonlijke ontwikkeling. In Nederland is hij eigenaar van ‘Het Boomhuis Delft’  waar hij lesgeeft. Verder doceert en traint hij studenten in het buitenland onder andere in Engeland, Canada en Australië.  John Johnson geeft les in het Engels, indien nodig is vertaling aanwezig.

Cindy Fornari is ruim 20 jaar adviseur medezeggenschap en begeleidt OR-en en bestuurders. Haar expertise ligt op het vlak van complexe reorganisatie- en veranderprocessen, visievorming en OR-werk in relatie tot persoonlijke ontwikkeling. Hierbij komen ook organisatie-, communicatie- en HRM-vraagstukken aan de orde. Meer nog dan proces en procedures gaat medezeggenschap over het investeren in wederzijds respect, vertrouwen en het eerlijke gesprek.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.