Mijn huis krijgt een opknapbeurt.  De deuren en kozijnen krijgen een lik witte verf  en de kamers een nieuw behang en tapijt.  Ik ben geen klusser en zie er altijd als een berg tegenop. Gloort het woord ‘opknappen’ aan de horizon, dan vertoon ik uitstelgedrag.

Ik wil geen troep en gesjouw met spullen. Maar, eenmaal begonnen is de metamorfose bevredigend. "Mijn huis krijgt de verdiende aandacht." 
Als adviseur medezeggenschap zie ik dat het medezeggenschapshuis ook aan verbouwing toe is. Andere arbeidsverhoudingen, het  nieuwe werken, afname organisatiegraad, vergrijzing, anders denken over de balans werk en privé. Trends die steeds meer invloed krijgen op organisatievraagstukken, en die bestuurders en OR’en vragen om de betrokkenheid van medewerkers anders te organiseren. Om het huis zo in te richten dat bestuurders en OR’en elkaar bereiken op het niveau van passie en drijfveren van mensen en organisatie, in plaats van wie het voor het zeggen heeft.
Terwijl ik wacht op de schilder, vind ik dit een mooie gedachte. Het medezeggenschapshuis is wat mij betreft ook een metamorfose waard. Laat de klussers nu maar komen.

Reageren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina