Interactieve lezing 'De kracht van intentie in medezeggenschap'
door Peter van Lier en Cindy Fornari

20 juni 2017, 13.30 – 16.30 uur

Het Boomhuis in Delft

Het doel van medezeggenschap is invloed uitoefenen op de kwaliteit van organisatie- en personele ontwikkelingen.  Vanuit deze focus neemt de OR allerlei initiatieven, gaat hij in overleg, adviseert hij en is hij actief in zijn netwerk. Een OR is een invloedrijke speler als de innerlijke intentie verbonden is met een passende houding. Wat de OR wenst komt dan overeen met hoe hij optreedt.

Een juiste innerlijke en uiterlijke verbinding maakt dat  medezeggenschap krachtig en authentiek kan bewegen tussen standvastigheid en flexibiliteit,  tussen succes en tegenslag, tussen wij en de ander. Invloed komt namelijk niet altijd voort uit de kracht van de sterkste, maar uit de kracht van de meest wijze waarachter de juiste intentie schuilt.

‘A good stance and posture reflect a proper state of mind.’ -  Morihei Ueshiba

Op deze middag gaan Cindy Fornari (adviseur medezeggenschap) en Peter van Lier (adviseur, coach en Aikido-trainer) dieper met u in op de aspecten ‘intentie’, ‘houding’ en de dynamiek daartussen.
Cindy Fornari kijkt vanuit haar rijke en praktische medezeggenschapservaring naar deze elementen, die volgens haar essentiële sleutels zijn voor succesvolle medezeggenschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat zij zien welke rol ‘intentie’ en ‘houding’ spelen in het proces van beïnvloeding, en in het overleg met de directie.  
Peter van Lier vliegt deze items aan vanuit de Aikido en zijn eigen ervaringen als lid van de Ondernemingsraad. Aikido is een moderne en dynamische Japanse krijgskunst die niet als doel heeft om uit te schakelen maar om te scheppen. Aikido betekent letterlijk: de weg van de harmonie. Hij laat u de Aikido-energie  op een eenvoudige manier zelf ervaren.

Het is een middag van luisteren, ervaren en ontmoeten. U krijgt inzichten, indrukken en praktische tips mee voor uw eigen medezeggenschapspraktijk. Daarnaast is er gelegenheid voor netwerken.

Over Cindy Fornari en Peter van Lier

Cindy Fornari is al meer dan 20 jaar adviseur medezeggenschap. Zij begeleidt OR-en, bestuurders, HRM-adviseurs en projectleiders. Haar deskundigheid ligt op het vlak van o.a. complexe veranderprocessen. Medezeggenschap is geen verplicht nummer maar een essentieel proces om ideeën te verrijken met ervaringen van de 'werkvloer’, en zodoende de realiteit te versterken. Medezeggenschap is de brug tussen beleid en uitvoering, wens en werkelijkheid, management en medewerkers en OR-lidmaatschap en persoonlijke ontwikkeling. Medezeggenschap komt neer op het durven voeren van een eerlijk gesprek.  

Peter van Lier heeft meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt; en de laatste vijftien jaar vooral veel grote organisatie veranderingen geleid in de rol van Programmamanager. Sinds begin 2010 is Peter full professional Aikido instructeur, een Japanse Krijgskunst. De kunst van Aikido is om twee schijnbare tegenstellingen te verenigen tot harmonie. Dat is voor Peter de centrale kracht bij het succesvol leiden van veranderen. De fysieke beleving maakt aikido hierin  zo uniek. Als dat lukt, ontstaat ín de actie een totaal nieuwe beweging. Dit heeft hem zoveel gegeven, dat hij deze prachtige filosofie met iedereen wil delen.

Kosten

Deelname aan de middag bedraagt € 95,- inclusief 21% BTW, hapjes en drankjes. Na ontvangst van betaling is uw inschrijving definitief. Tot 1 juni 2017 kunt u kosteloos annuleren. Daarna is dat helaas niet meer mogelijk.
In juni ontvangt u per mail het programma, de routebeschrijving en eventueel verdere details.

Tijden en locatie

De lezingenmiddag vindt plaats op 20 juni 2017 in Het Boomhuis in Delft, Beukenlaan 2a, 2621 VC in Delft. De bijeenkomst start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. U bent van harte welkom vanaf 13.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , waarna u een factuur ontvangt.

Deel deze pagina