Net als het ‘gewone’ werk heeft OR-werk invloed op je persoonlijke ontwikkeling. De OR oefent invloed uit op de gang van zaken in de organisatie. Vraagstukken variëren van eenvoudig tot uiterst complex, van kortdurend tot langlopend, die steeds weer een andere aanpak vereisen. Op basis van ieders inbreng vormt de OR zich een mening over de inhoud, het proces en de aanpak. OR-werk biedt hierdoor volop leermomenten om je voordeel mee te doen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Kennis en vaardigheden

OR-werk is een kans voor OR-leden om:
  • kennis te vergroten op het gebied van o.a. reorganisaties, HRM en bedrijfsvoering;
  • te werken aan de set van vaardigheden en gedrag die horen bij het OR-werk, maar denk ook aan andere aspecten zoals: omgaan met stress, zichtbaar worden, ruimte innemen, elkaar aanspreken, kwetsbaarheid en grip houden.
Het verdiepen van kennis en het werken aan de competenties gaan hand in hand en dragen beiden bij aan het succes van de OR.

Wat wil je leren en ontwikkelen?

Het is belangrijk dat de OR zijn leerdoelen en ontwikkelbehoefte duidelijk heeft. De OR legt die vast in een scholingsplan voor de duur van de zittingsperiode. Het scholingsplan geeft het volgende aan: de leerbehoefte, aanpak, tijdsduur en kosten. De voortgang en eventuele bijstelling van het scholingsplan is periodiek onderwerp van gesprek binnen de hele OR en in het overleg met de bestuurder.

Naast een gezamenlijk plan heeft een OR-lid vaak ook een eigen leerbehoefte. Duidelijkheid hierover biedt focus op de manier waarop hij of zij via het OR-werk daaraan invulling kan geven.

Coaching

Cindy Fornari kijkt op verzoek met mee naar de scholingsbehoefte van de OR.

Tevens is zij beschikbaar voor individuele coaching van OR-leden die persoonlijke vraagstukken tegenkomen zoals:

  • stress;
  • perfectionisme;
  • angst;
  • behouden motivatie;
  • samenwerken.
Samen wordt gezocht naar de essentie van het vraagstuk. Het één op één gesprek staat centraal waarin het OR-lid zich bewust wordt van eigen houding, gedrag en weerstanden. Die herkenning is de basis voor verdere stappen. Het is onderzoeken en ontdekken wat jezelf nodig hebt om als OR-lid prettig te functioneren. 

Meer informatie?

Cindy Fornari: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina