De narcissen steken hun gele kopjes enthousiast boven het groene gras uit en in de winkels schreeuwen gele paaseieren om gekocht te worden. Het is geel wat er blinkt en dat geeft zo aan het begin van de lente, een heel zonnig gevoel. Kleuren worden vaak gebruikt om kwaliteiten mee uit te drukken. Waar zou geel voor staan?

De Management Drives zeggen dat mensen met een gele drijfveer complexe situaties aankunnen. Vanuit deze drijfveer worden zaken modelmatig aangepakt en daardoor sneller. Een gele drijfveer maakt dat iemand goed kan omgaan met onzekerheden en veel dingen tegelijk aankan.

In de spiritualiteit staat geel symbool voor het beschikken over materiële en intellectuele kennis en voor het hebben van een creatieve geest. Mensen met een gele energie zijn tolerant en hebben organisatiekracht.

Edward de Bono bedacht zes denkhoeden, waarvan één gele. Mensen die met deze denkhoed op een proces analyseren, zien zaken van de zonnige kant en zoeken naar de voordelen.

In deze tijd van grote bezuinigingen, inktzwarte financiële prognoses en personele krimp, is geel een mooie tegenkleur die medezeggenschap kan inzetten oplossingen te bedenken voor de complexe dossiers die op tafel liggen. Achter elk probleem schuilt immers een kans die met een gele bril op wellicht toch is te vinden?

Reageren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft
JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Deel deze pagina