De leergang ‘Interveniëren in verwaarloosde organisaties’ is er nu ook voor OR-en. Joost Kampen (Van de Bunt Adviseurs) organiseert al een paar jaar een leergang op dit gebied voor (verander)managers en adviseurs. Die succesvolle leergang is nu door Joost Kampen en Cindy Fornari op maat gemaakt voor Ondernemingsraden. 

In een verwaarloosde organisatie hebben mensen elkaar langdurig genegeerd omdat zij niet weten hoe ze contact kunnen maken of te druk zijn met inhoud, cijfers of politieke spellen.In een verwaarloosde organisatie hebben mensen elkaar langdurig genegeerd omdat zij niet weten hoe ze contact kunnen maken of te druk zijn met inhoud, cijfers of politieke spellen.De sleutelinterventie om toe te werken naar een gezonde situatie, is het leren ingaan op gedrag in het werk. Het herstel van verwaarlozing duurt even lang als de verwaarlozing heeft geduurd. Medezeggenschap bedrijven in zo’n organisatie is niet eenvoudig. In deze OR-leergang worden daarom de theorie van verwaarloosde organisaties en de praktijk van de medezeggenschap met elkaar verbonden. Hoe kan de OR zijn rol in zo’n specifieke situatie toch effectief, efficiënt en met plezier vervullen? Wat vraagt dat van de kennis, de vaardigheden en het gedrag van de OR-leden? De OR krijgt o.a. inzicht in de context van een verwaarloosde organisatie, wat nodig voor het proces van herstel en de rol van medezeggenschap daarin, hoe te reageren op afweerreacties en op welke wijze de OR zichzelf presenteert. De OR-leergang bestaat uit 5 sessies die maandelijks plaatsvinden.  
De begeleiders zijn: Joost Kampen (veranderaar en onderzoeker) en  Cindy Fornari (adviseur medezeggenschap).

Joost Kampen is tevens auteur van het boek “Verwaarloosde organisaties, introductie van een nieuwe concept voor organisatieprofessionals’.

Meer informatie: jk@vande bunt.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle informatie over de leergang Interveniëren in verwaarloosde organisaties (pdf, 588 kB)

Lees ook het artikel 'Onthul de realiteit bij verwaarlozing' uit nieuws- en adviesmagazine over medezeggenschap 'OR Rendement'.

Deel deze pagina